Modestany ha col·laborat amb coneguts dissenyadors de moda com Agatha Ruiz de la Prada o Toni Miró entre d’altres. Les seves joies han sortit en diversos programes de televisió (El cor de la ciutat, informatius, altres), en obres de teatre i , des del començament, en totes les accions artístiques anomenades Processos identitaris, que l’Anna Estany du a terme des del 2002. Per resumir-ho, modestany combina diferents aspectes de la creació contemporània entre l’art i la moda.

Modestany és una marca/concepte que va néixer l’any 2000 quan les dues germanes Anna i Lídia Estany van descobrir, gairebé per casualitat, les increíbles posibilitar de les gomes elàstiques (gomes de pollastre) per fer dissenys innovadors amb infinitat de formes i colors. Totes les peces de modestany són úniques: collars, polseres, anells, arracades, penjolls … i fins i tot, vestits!

Les joies modestany s’han exhibit a diversos països i van ser finalistes els premis ENJOIA’T 2006, organitzat pel FAD, Foment de les Arts i Disseny de Barcelona. També han estat exposades a diverses botigues de disseny i joieria contemporània i en centres artístics de referència com CaixaForum ( Barcelona i Madrid), el CCCB – Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, la Pedrera…

Anna Estany (Igualada 1959) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, professora de batxillerat artístic, artista entre l’art i la moda i dissenyadora que proposa una nova reutilització de la roba, una moda atemporal i lliure (upcycling).